Englantilainen versio Blackjackista.

 

Pontoo on Blackjack-pelin englantilainen versio. Pontoo on käännettävissä amerikanenglanniksi suoraan Blackjacksiksi. Pontoo muistuttaa pitkälti perinteistä Blackjackia, mutta siihen liittyy englantilaisia erityissääntöjä ja oma englantilainen black jack sanastonsa.
Sanastoa

Pontoossa Blackjackin englanninkielinen sanasto on korvattu brittiversioilla. Suomeksi molemmissa peleissä käytetään samoja termejä.
Pontoo vs. Blackjack -sanasto Pontoo Blackjack Suomi Tarkoitus
Twist Hit Lyödä Ottaa lisää kortteja
Stick Stand Pysyä Älä ota lisää kortteja
Buy Double down Tuplata Tuplaa panos, ota enää yksi kortti.
Pontoo Blackjack alkup. termi Paras käsi
Pontoon säännöt
Kahdeksan pakkaa

Pontoota pelataan aina kahdeksalla korttipakalla. Molemmat jakajan korteista jaetaan kuvapuoli alaspäin. Pontoossa voittaminen on perinteistä Blackjackia helpompaa. Pontoon voittosuhde 2:1, kun normaalissa Blackjackissa se useimmiten on 3:2.

Jos saat käteesi viisi korttia etkä mene yli 21:n voitat kaikki kädet paitsi Pontoota (21). Jos kätesi on alle 14 et voi jäädä vaan sinun on joko twistattava, ostettava tai splitattava. Käden arvon ollessa 15 tai yli voit tehdä mitä vain.

Tuplaus kaikilla käsillä

Ostaessasi tuplaat panoksen ja saat vielä yhden kortin, jonka jälkeen sinun on jäätävä. Pontoossa pelaaja voi ostaa millä tahansa kädellä kahdella, kolmella tai neljällä kortilla. Tämä on suuri ero verrattuna normaaliin Blackjackiin, jossa tuplaus onnistuu vain kahdella ensimmäisellä kortilla.

Mikäli saat splittaamisen jälkeen ässän ja kympin lasketaan käsi Pontooniksi. Blackjackissa splittaamisen jälkeen kyseistä kättä ei lasketa Blackjackiksi vaan 21:ksi.

Jakajan on twistattava kaikilla käsillä 16 asti ja pitää pysyä kaikilla käsillä 17 ylöspäin. Pontoossa jakaja voittaa tasapelit.
Edut ja haitat verrattuna Black Jackiin

Pienet erilaisuudet saavat aikaan melko suuren eron Blackjackin ja Pontoon välillä.

Koska jakajan kortit ovat Pontoossa kuvapuoli alaspäin, on pelaajan vaikeampi valita paras taktiikka jakajan voittamiseksi. Jakaja myös voittaa aina tasapelitilanteissa. Ainakin osittain tästä johtuen Pontoon voittosuhde on korkeampi. Etua Pontoo-pelaajalle tuovat lisäksi oston/tuplauksen mahdollisuus vielä kolmella tai neljällä kortilla. Lisäksi splittauksen jälkeen A+10 lasketaan Pontooniksi päinvastoin kuin Blackjackissa.

On vaikea sanoa, kumpi peleistä netti-Pontoon vai netti-Blackjack on lopulta parempi peli. Helpointa niitä on ajatella eri peleinä, jota ne pitkälti ovatkin.
Pontoo-strategia

Pontoossa et voi hyödyntää Blackjackin korttienlaskentataulukkoa, koska se perustuu jakajan käden tietämiseen. Netistä on kuitenkin löydettävissä taulukkoja myös Pontoolle.
Pelaa Pontoota netissä

Voit pelata Pontoota ilmaiseksi tai rahapanoksille täällä.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *